YRP

Youth Rehabilitation Program

bigboy-zw-cropped-1.jpg


Het YRP (Youth Rehabilitation Program) is een doorgangshuis dat oudere straatkinderen een tweede kans biedt d.m.v tijdelijk onderdak en een opleiding

In augustus 2004 is door Wim De Becker het YRP huis opgericht. In dit huis wonen twintig jongeren tussen de 15 en 20 jaar, onder begeleiding van twee Nepalese sociaal werkers.

Deze jongeren krijgen de kans om door middel van technische opleidingen een toekomst op te bouwen. Er wordt samengewerkt met verschillende instituten voor technische opleidingen ('skill trainings'), die een heel assortiment aanbieden: cursussen voor loodgieter, automonteur, schrijnwerker, elektricien, metselaar, kok, ... opleidingen gaande van een half jaar tot maximum 2 jaar.
Vanuit het YRP huis gaan zij dagelijks naar hun respectievelijke technische opleidingen.

Zo lang deze jongeren aan hun opleiding bezig zijn, kunnen zij hier verblijven. Na afloop wordt er, in samenwerking met de technische instituten, geprobeerd zo snel mogelijk een baan voor hen te vinden en hen op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan waarna zij op hun beurt weer plaats maken in het huis voor anderen. 

Pottenbakkerij

2012-06-pottery-3.jpg


Paul Van Gompel van de vereniging Pottenbakkers zonder Grenzen opende een pottenbakkersatelier in Gokharna waarna Shangrila Home dit project in 2000 volledig overnam.  Er werden oudere straatjongens geplaatst die er tot rust konden komen, een vak aanleerden en dagelijks in het Home (in Aarubari) ook les kregen in wiskunde, Nepalees, Engels en computer.

Na een jaarlijkse evaluatie werden de drie meest gemotiveerde jongeren in het YRP opgenomen en werden er drie nieuwe jongens opgenomen.

In 2014 werd dit zijproject volledig mee opgenomen in het YRP project.  De pottenbakkerij en de YRP bevinden zich nu in 1 gebouw.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok